Adres & route
OPDRACHTGEVER
Stichting Kinderdijk

WIEKEN, WIND & WATER
Het Windmolenpark Kinderdijk staat op de Werelderfgoed lijst maar is qua communicatie verouderd.
Bureau Vandertuuk (bureau voor marktonderzoek en strategie) werd gevraagd om een visie te ontwikkelen en een haalbaarheidsonderzoekt uit te voeren.
La Deich werd hierbij betrokken en bedacht het volgende plan.

HET IDEE
In dit plan staat de fysieke beleving van de elementen wind en water zowel buiten als binnen centraal. Daarnaast speelt de kennismaking van buitenlandse toeristen met onze cultuur en het ‘Holland gevoel’ een belangrijke rol.

HOLLAND GEVOEL
De cliche's van het ‘Holland gevoel’ met zijn klompen en molens in Delfs blauw worden enorm uitvergroot waardoor de knipoog van 'camp' onstaat. Wat het hedendaagse Holland gevoel zou kunnen worden genoemd wordt door middel van persoonlijke uitspraken, foto’s kunst cultuur en wetenschap in beeld gebracht door mensen uit alle lagen van de bevolking en vanuit alle culturen in onze samenleving.
Het interieur verandert doordat alles te koop is en er geregeld nieuwe vormgevers en kunstenaars een deel van het gebouw inrichten.

ENTREEGEBOUW
La Deich formuleerde uitgangspunten voor het entreegebouw en maakte een zeer globaal schetsontwerp. Het behouden van het ongeschonden zicht op de molens vanaf de dijk wordt mogelijk door een in de aarde verzonken, wigvormig entreegebouw met grasdak. Het gebouw ligt half onder- en half boven water waardoor het publiek via de land- of waterentree (varend, zwemmend,..) binnenkomt.
In het gebouw wordt precies vanaf zeeniveau behangen, waardoor zichtbaar wordt hoe ver Nederland beneden N.A.P ligt.