Adres & route
OPDRACHTGEVER
Gemeente Arnhem

BUITENGEWOON BETER
‘Buitengewoon beter’ is een wijk verbeteringsproject waarin de gemeente Arnhem de kwaliteit van de openbare ruimte wil verbeteren. Het gaat om vier Arnhemse wijken waaronder ‘Het Duifje’. 

Wijkbewoners kunnen aangeven wat zij op het gebied van groen- veiligheid en schoonheid missen, de gemeente probeert de wensen waar mogelijk in te passen in een overkoepelende plan.

 La Deich werkte drie concepten naar aanleidng van de wensen en klachten uit de wijk. Deze plannen werden door middel van fotomontages, aan de wijkbewoners gepresenteerd tijdens een groot feest. Honderden bewoners brachten hun stem uit, 'Duifje on the beach’ bleek de favoriet.

DUIFJE ON THE BEACH
Een hoog ondoordringbaar bos aan de rand een prachtig meer scheidt het Duifje van het water. Het uitzicht is alleen te bewonderen door flatbewoners vanaf de 13e etage. Door de bosrand te dunnen wordt het water zichtbaar en toegankelijk. Schone strandjes en een lange steiger vormen avontuurlijke verbindingen tussen eilanden. Een pad van het groene hart van de wijk gaat over in een lange steiger over het water. Dit land- en waterpad verbindt de wijk met de natuur. Kunst op de kopse kanten van twee hoge flats maken van de woonblokken een entreepoort naar het water.